Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37i68ř90í 66D56a44n68i79š

2. 11. 2020 16:16

Selhání státu není v tom, že bychom podobné analýzy neměli.

Podle mých rozhovorů se studenty a vědeckými pracovníky v technickým oborech je problém to, že politici žijí ve svém velmi dobře chráněném akváriu a jentak někdo se k nim nedostane.

A pokud už se k nim dostanete a předáte jim svůj názor (model, analýzu), tak ten zanikne v obrovském množství ostatních požadavků a zájmů vládu a politiku provázejících. I pokud byla reakce daného politika velmi vstřícná a pozitivní.

1 0
možnosti

Nouzový stav, kdy je opozice v podstatě ze hry a představuje něco jako diktaturu, měl být až poslední prostředek. Co se dělalo předtím? V podstatě se zodpovědnost přenesla na každého z nás. Aby se snad nepošpinil něčí image, není to špatně a alibistické? Pandemie je tak závažný společenský problém, že spoléhání se na náladu a zodpovědnost jedince nemůže fungovat. To snad mělo být politikům jasné od začátku. Byla tu zkušenost z Itálie a jiných zemí a každému normálně myslícímu (politikovi) musel být její vývoj výstrahou. Další státy jsou důkazem, že se nákaza v létě dala udržet pod kontrolou bez NOUZOVÉHO STAVU a kde se, na rozdíl od české cesty, udělalo hodně: přizpůsobování opatření a na rady odborníků, odůvodńování a prezence politiků před lidmi, aby tito opatření akceptovali, zajištění personálu, zdůrazńování předvídatelných scenárií namísto "čekání?", až nastane to nejhorší.. a to i za dost časté názorové politické rozdílnosti. Tenhle postup nemá nic společného s domnělým blahobytem toho kterého státu. Samozřejmě, dělají se chyby, ale nejhorší je nedělat nic. Vláda se měla, když jí chyběly vlastní nápady, inspirovat za hranicemi, místo toho promrhala nejméně 3 měsíce a dovedla zemi tam, kde je.

2 0
možnosti

J48i58r30i 98T20i34c35h25y

30. 10. 2020 16:00

Byla vlada pripravena? Nebyla. Nikdo to neocekaval. Ktera vlad byla pripravena? USA, Italie, Spanelsko ..., tyto daleko silnejsi abohatsi staty nez Cesko?

0 1
možnosti
Foto

Perfektní článek, blahopřeji! - - - Samozřejmě máte pravdu, krizové plánování a řízení nikoho nezajímá, protože to je věc, která je voličům skryta a těžko jim ji prezentovat. Ostatně, nač mít připravený deštník, když venku svítí slunce.... Já např. spatřuji analogii s druhou polovinou 30. let a s následující mnichovskou krizí. Beneš podobně jako Babiš chodil sem a tam a machroval jak jsme silní v diplomatické ofenzívě a jak to s panem Hitlerem nakonec úspěšně skoulíme a najednou.... holí bosí uprostřed betonových budek, hlavně že si na nich zúčastnění vybrali tuzérky... Tady taky tak, Babiš že prý best in covid a všichni se od nás mohou učit a najednou bum ho! - - - Realita se holt nakonec prosadí sama, ona už má takovou škaredou vlastnost, potvůrka jedna nezkrotná. - - - Zdravím Vás a pište dále!

1 0
možnosti

J75i11r80i 78T45i44c80h97y

30. 10. 2020 15:59

Ted jste tu zamichal Benese a ukazal jste, ze nemate zadne znalosti dejinnych udalosti.

0 1
možnosti

Podle mě to bylo tím, že předchozí epidemie za posledních pár let, nebo desítek, vlastně vážnější problém nepředstavovaly. Ptačí chřipka, nemoc šílených krav, SARS. Nijak nás to nakonec nepostihlo, tak se předpokládalo že to bude podobného.

2 3
možnosti
Foto

Co chřipka v roce 2019/2020. Od října do ledna se nakazilo 960 000 osob. V únoru 2020 bylo nakaženo 140 000 lidí v březnu 75 000 Zavírali se školy. divadla, kina. Roušky se nenosily, restaurace byly otevřené a vše záleželo na každém z nás jak se k tomu postaví. Vláda nás nevychovávala příkazy, že máme smrkat do kapesníku, mýt si ruce a venku chodit přískoky. Televize neděsila lidi počty nakažených, počty v lidí v nemocnicích, počty zemřelých, redaktoři v televizi nevypadali, jak buldoci před útokem.

4 0
možnosti
Foto

propaganda útočí na stát jen proto, že jsou v čele státu osoby, propagandou neakceptované. Jakmile by tam byl např. Miroslav Kalousek, propganda by se zabývala naprosto něčím jiným a nechala by stát státem

0 2
možnosti

P38e36t89r 73H14l26o32b93i63l

3. 11. 2020 22:25

Kalousek je uz 10let KO a nejaky mamlas ho bude furt vytahovat... co zkusit mozek?

0 0
možnosti
Foto

Čím víc toho stát dělá, tím víc to, co dělá, selhává. To je inherentní vlastnost státu. Jednoduše řečeno, neexistují lidské bytosti, které by ve vládnoucích složkách státu, nepodléhaly svým zájmům a zájmům spřátelených firem a dokázaly to, co si lidé v podhradí umí představit. Tedy fungující stát, rychle řešící celospolečenské problémy, odborně s minimálními náklady a spravedlivě.

7 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS